Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


На ФТН-у се несметано одвија настава на даљину

25. 03. 2020

У складу са околностима изазваним ширењем вируса COVID-19 на територији Републике Србије, у условима ванредног стања, Факултет техничких наука у Чачку реализује наставу у складу са одлукама и препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Универзитета у Крагујевцу. Поштујући слоган Будимо одговорни према себи и према другимарад са студентима уместо у учионици, настављен је 16.марта електронским путем, а наставници и асистенти  прилагодили  су наставне садржаје начину рада на даљину, јер приоритет је здравље и безбедност студената, запослених и будућих студената.

С обзиром да је ФТН први факултет у Србији који је пре 10  година у оквиру европског Темпус пројекта акредитовао мастер  студије за електронско  учење чији су креатори биле проф. др  Данијела Милошевић и проф. др Радојка Крнета, ресурси факултета у техничком и кадровском смислу у потпуности могу да одговоре на захтеве електронског учења.

И наставници и студенти су у својим кућама, настава је по утврђеном распореду са остваривањем  непосредног електронског контакта на релацији наставник-студент, тако да постоји увид колико студената похађа час. Наставници и асистенти кажу да је  одговорност студената на високом нивоу и да скоро да нема изостајања са часова.

Такође, материјали и потребне  инструкције за предавања и вежбе са потребним упутствима и објашњењима студентима су  увек доступни преко система за електронско учење, јер се наставни материјали уредно ажурирају.

Нас на факултету је свакако  интересовало и мишљење студената о овом начину рада.

Студенти кажу да је настава одлично организована и да су предавања на високом нивоу. Уз похвале које упућују, поједини студенти наводе да је настава једноставна за праћење а ту су и њихови предлози који се односе на реализацију конкретних удаљених екперимената јер један део експеримената на даљину се реализује.

Овим информацијама важно је додати да ће у суботу, 28. марта у 11 сати почети електронска бесплатна припремна настава за полагање пријемног испита за упис на факултет. Више од 200 кандидата пријавило се за похађање припремне наставе и сви пријављени су се изјаснили да имају техничке могућности да прате наставу на даљину. Уколико неко жели да се пријави још увек томоже да уради преко сајта Факултета техничких наука у Чачку.

У циљу ефикаснијег спречавање ширења вируса COVID-19 успостављеним начином рада Факултет техничких наука у Чачку оправдава своју улогу друштвено одговорне високообразовне установе.

Факултет техничких наукау Чачку