Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


На ФТН почела електронска припремна настава за будуће студенте

28. 03. 2020

На Факултету техничких наука у Чачку данас је почела бесплатна припремна настава на даљину за  220 матураната средњих стручних школа и гимназија који намеравају да упишу прву годину студија у школској 2020/2021. години.

Рад са будућим студентима из  Чачка и других градова, као и из градова у Републици Српској, уместо у учионици, обавља се електронским путем из  шест предмета: математике, информатике, основа електротехнике, физике, организације и основа предузетништва.  Почетку овог вида припремне наставе претходиле  су организационе активности: наставници и асистенти  прилагодили  су наставне садржаје начину рада на даљину који су усклађени са захтевима и могућностима за прећење одређеног предмета, а кандидати су се изјаснили да прихватају електронско праћење наставе. У раду са кандидатима најчешће се користи  Систем за електронско учење Факултета техничких наука коришћењем Мoodle-а, као и других помоћних платформи (zoom, Microsofт teams  и др.) или на други начин који је кандидатима једноставнији за коришћење.

Као и претходних година настава се организује суботом и планирано је да траје до јуна. Према речима продекана за наставу др Милана Плазинића, ванр.професора, циљ је да се кандидати што боље припреме за полагање пријемног испита, јер како је продекан Плазинић навео, резултати полазника припремне наставе на пријемном су бољи у односу на оне који нису похађали овај вид наставе.

Иако су у овогодишње околности рада са матурантима другачије, продекан Плазинић изражава очекивање да ће захваљујући ангажовању наставника и сарадника и техничким ресурсима Факултета техничких наука у Чачку, будући студенти уз онлине учење на  пријемном испиту  имати добар резултат.

Подсећамо, средњошколци који се одлуче да упишу ФТН могу да бирају један од шест студијских програма: електротехника и рачунарско инжењерство, мехатроника, инфорационе технологије, инжењерски менаџмент, предузетнички менаџмент и интегрисани програм студија технике и информатике. Већина места, тачније 260 биће за студије из буџета, а  60 места имаће за  самофинансирајуће студенте. Износ школарине је као и предходних година и износи 81.000 динара