Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


ФТН домаћин састанка колегама из неколико држава Европе и Азије

9. 03. 2020

Факултет техничких наука у Чачку домаћин је првог састанка пројектном тиму Erasmus+ CBHE пројекта под називом:„Удруживање високог и струковног образовања засновано на Болоњским принципима кроз изградњу капацитета наставника струковних студија“ (скраћено ALLVET) који се одржава у Чачку 9. и 10. марта. Координатор пројекта је Универзитет у Крагујевцу у чијем саставу је Факултет техничких наука, а конзорцијум пројекта чине још и универзитети из Русије, Казахстана, Шпаније, Велике Британије и Немачке, као и организације из Русије и Грчке.

Пројекат ALLVET за циљ има изградњу компетенција наставника у систему струковног образовања у Русији и Казахстану кроз прилагођавање образовног система Болоњским принципима, са посебним акцентом на унапређењу наставе енглеског језика у струци.

Факултет техничких наука у Чачку као реализатор бројних међународних пројеката има богато искуство и задатак тима ФТН је у оркестрацији свих активности пројекта и контроли резултата, као и у комуникацији са Европском извршном агенцијом (EACEA). Пројекат ALLVET ће трајати три године.